Een boek over 50 jaar Dereumaux en 100 jaar Citroën

Garage Dereumaux was vele jaren een bekende Citroëngarage in de regio Eindhoven. In 2019  bestond het automerk Citroën honderd jaar, reden om een boekwerkje te maken over de geschiedenis van de garage en over het merk Citroën. 

Toen Gerard Dereumaux in 1963 vanuit Eindhoven een rondje door het dorp Waalre maakte, was het leven nog eenvoudig en overzichtelijk; er was geen garage en geen benzinepomp. Gerard wist daarvan. Na als bedrijfsleider werkzaam te zijn geweest bij de Volkswagen garage van Autolichtstad, aan de Marconilaan in Eindhoven, wilde hij iets anders namelijk een eigen bedrijf beginnen. De woning met werkplaats van de wasmolenfabriek van Paulus van Mierlo aan de Willibrorduslaan stond te koop. Sjaak had twee dochters, en er was geen opvolger. Het pand bleek geschikt en met de hulp van zijn Eindhovense connecties, kon Gerard aan de Willibrorduslaan aan de slag. De krullen gingen aan de kant, er kwam een benzinepomp, een smeerbrug en er kwam een servicewagen. Kortom dit zijn dus de ingrediënten gebleken voor een zo succesvolle onderneming.

Een aantal spreads uit het boekje (klik voor vergroting).

Meer dan vijftig jaar is Garage Dereumaux een bepalend gezicht geweest in het dorp Waalre. Al die jaren trots het merk Citroen voerend, zeker niet eenvoudig. Hoeveel mensen uit Waalre rijden niet rond met de naam Dereumaux Waalre onder het kenteken? Wellicht komt het door het Frans klinkende Dereumaux, maar zeker ook door de service die het bedrijf al die jaren heeft weten te bieden. Zo ook bij de samenstellers van dit jubileum boekwerk, en zoals velen in de regio zien zij het merk en de garage als twee handen op één buik. Meer dan vijftig jaar is Garage Dereumaux een bepalend gezicht geweest in het dorp Waalre.  We hebben dan ook meer als liefhebbers van het Franse automerk de vrijheid genomen om ook de gloriejaren van Citroën wat extra in de verf te zetten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

JFCG LEPELAARS
10 maanden geleden

ben oud-werknemer, kunt u me zeggen hoe ik het boek
van Gerard Dereumaux kan bestellen. bvd Jan Lepelaars