De Admirant, Eindhoven


2009-2010

Cultuur- en bouwhistorische inventarisatie en restauratie van een gedeelte van het voormalige hoofdkantoor van Philips aan de Emmasingel te Eindhoven. In opdracht van Heijmans Vastgoed ontwikkeling hebben wij onderzoek gedaan naar de historische gegevens rondom het plangebied. De aanleiding vormt de restauratie van een gedeelte van de Admirant in Eindhoven, voormalig hoofdkantoor van Philips aan de Emmasingel.            

Dit gebouw is ontworpen door Dirk Roosenburg. Roosenburg was in die tijd een beroemd Nederlands architect en belangrijk ontwerper van Philips gebouwen. De entree voor het hoofdkantoor van Philips lag in de jaren vijftig aan de achterzijde van de Emmasingel.             

Deze entree is bij liefhebbers bekend vanwege de stijlvolle manier waarbij betonnen luifel en stalen puien deuren zijn vormgegeven. Ons bureau heeft de restauratie mogen doen van dit gedeelte van het gebouw. Het origineel was weggewerkt of verdwenen. Een reconstructie van de nog aanwezige stalen stoeltjesprofielen vormde de basis voor de uitwerking.